NL | FR

Omgeving

Bohan is een Ardens grensdorp met een levendige en sfeervolle dorpskern. Het dorp ligt op 38km van de E411 en ligt daardoor ver verwijderd van het drukke stadsleven. De streek is zeer dun bevolkt en alle wegen zijn er trage wegen. Le Vieux Moulin is op 300 meter van de dorpskern verwijderd en ligt in een groene vallei gevormd door de plaatselijke beek, le Ruisseau de Bohan, welke de watermolen voedt en zich verder door het natuurlijke park slingert waarin de molen gevestigd is. De flora van dit natuurlijke park is buitengewoon rijk en gevarieerd. De plaats heeft een idyllisch en natuurlijk karakter. De lucht is er zeer zuiver en zuurstofrijk. De sterrenhemel is bij heldere nacht onvoorstelbaar mooi door de geringe lichtvervuiling.

De dorpskern van Bohan ligt rond de stijlvolle kerk in Ardense leisteen en paalt aan de Semois. De dorpskern heeft verder een kleine supermarkt (Proxy Delhaize) waar je alles vindt om je maaltijden te bereiden, een kranten- en speelgoedwinkel, een kledijzaak, twee slagers, twee bakkerszaken, een ijssalon, diverse cafés en enkele restaurants (pizza en frituur tot klassieke keuken). Er is een bankautomaat in Vresse-sur-Semois (9 km). De plaats heeft een volks karakter.

Bohan maakt als dorp deel uit van de uitzonderlijk groene gemeente Vresse-sur-Semois. Deze gemeente is een van de meest schilderachtige plaatsen van de Belgische Ardennen, vooral omwille van de diepe dalen die door de grillige loop van de Semois in de leisteenrotsen werden ingesneden. De deelgemeente Lafôret behoort tot de mooiere dorpen van Wallonië.

Rue du vieux moulin 136 | B-5550 Bohan | +32 61 27 86 58 | isabelle@vieuxmoulinbohan.be